När vi var på sommarmys hos matskickliga väninnan E med familj, så serverades färskost till knäckebröd och kex före maten. Naturligtvis blev jag inspirerad och gör numera ofta en liknande variant på Philadelphiaost, lite vitlök, kanske lite salt, timjan, mycket hackad persilja samt hackade valnötter. Ibland blandar jag ut den med lite turkisk yoghurt, för konsistensens skull. Ypperligt, och inte så onyttigt. Till den serverar jag Wasa Knäckis och tapaskex, vilka man själv kan bre röran på.
Är man taktisk gör man i samma veva lite för mycket, så att röran därefter kan tjänstgöra som smörgåstillbehör. Ett lager sånt på gott bröd (vår nya favorit är Axa Smart & Gott), några skivor skinka och så en rejäl hög med hemgroddade alfalfa. May I present: The queen of smörgåsar!
Ett smart drag: köp en groddlåda med två våningar i hälsokostbutiken. I den har jag alltid en laddning frön på grodd. Krispigt gott – och oförskämt nyttigt.
Andra bloggar om: smörgåsar, pålägg, färskost, alfalfagroddar, Axa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar