Jag inser de enorma svårigheterna med att baka chokladkaka innan man börjar jobba – precis efter tandborstningen på morgonen. Vem ska då slicka skålen och visparna, i denna arla morgonstund?
Jag, så klart.
Andra bloggar om: choklad, chokladkaka, baka
10 kommentarer:
Men vilken chokladfrossa! Blir det fest i kväll eller? Trevlig valborg på sig!
Precis, DU så klart. Dagens bästa.
Och du kan inte buda över en bit kaka från Skåne till Mälardalen..?
Nu har jag fått tummen ur och rott din utmaning i land. De där metaforerna krockade som kött och asfalt, men vad kan man göra åt det.
Puss, Rana
Petra:
Ja, vi tänkte bidra med chokladfrossa till kvällens festligheter västerpå. För att syra till frosseriet blandar jag dessutom turkyoghurt med florsocker och citronskal. Det lättar nog upp lite, i alla fall mentalt. :o)
Rana:
Jag budar gärna, men räkna med mos. :o)
Men oj vad gott det ser ut!
Jag blir jättesugen. Och rätt impad av att du både hunnit baka chokladgott, slicka, fota härligheten och lägga upp på bloggen. Till fördärv för oss andra som genast önskar oss en lika GOD valborg som jag hoppas och tror att du kommer få.
Stora kramar
Zäta
Nu blev det jobbigt. Vill ha. Mer säger bara: orka. Trevlig valborg!
Ooh, det där ser ju hur gott ut som helst! Man kan inte få be om receptet lite snällt & fint sådär...? :)
Lina:
Visst, chokladfrossa smittar så jag lägger ut receptet, som nog ursprungligen kommer från Allt om Mat.
Mjölkchokladkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning: 100 g grovhackad mjölkchoklad.
Garnering & servering: 50 g mörk choklad, smält och spritsad (häll i plastpåse, klipp av ett pytte-pytte-hål och spritsa) över kakan. Vaniljglass.
• Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull, dra från plattan, bryt ner och låt chokladen smälta.
• Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, bakpulver, salt och chokladsmöret.
• Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en 24 cm form med löstagbar kant. Häll i smeten och strö över den grovhackade fyllningschokladen.
• Grädda i nedre delen av ugnen i 15 min. Ta ut (den ser inte färdig ut, ser mer ut som mousse och dallrar lite), låt svalna och sätt den sedan i kylen minst två timmar, gärna över natten.
Spritsa över den smälta garneringschokladen(ej hunnit med på bilden). Servera med vaniljglass.
Denna gång har jag provat att ta hälften mörk och hälften ljus choklad, vi får se hur smaken förändras. Idag ersatte jag också vaniljglassen med turkisk yoghurt, valfri mängd florsocker och rivet skal av en citron.
TACK! Snälla du för att du la ut receptet. Jag ska baka den i helgen. Efter fiskrätt, passar chokla kaka! ;)
Åh! Tack så hjärtligt för receptet! :)
If you desire to increase your knowledge just keep visiting this website
and be updated with the newest news posted here.
My web site tilted tunnel secret exit
Skicka en kommentar