22 april 2008

Tre inredningsköp

Förlåt, men utmaningarna hopar sig . Dessutom bevisar de att jag är sedd och läst, och det måste jag naturligtvis uppmärksamma. Mindre ego än så har jag inte.

Tre förevigade inredningsköp utmanar Rana mig med, således: Det senaste, det bästa och det sämsta. Inför de cirka hundra läsare jag dagligen har, den närmsta privata vänskapskretsen exkluderad, måste jag inledningsvis ge min älskade man en eloge. Jag tyckte mig anse utmaningen vara enkel – att föreviga tre köp. Nu är jag faktiskt gift med en konstnärssjäl, som jag självfallet är omåttligt stolt över. Många av inredningsfavoriterna är således tillverkade av honom, från grunden eller förnyad second hand. Med kameran i näven gick jag runt här hemma och konstaterade att dessa inte kunde räknas som köp. De får falla under en annan kategori och lämnas därhän efter denna hyllning.

Det senaste:
Idén var makens, så vi beställde röd filtsladd, köpte gammaldags lampsockel och sedan utomhushalogener. Två hänger över matsalsbordet, i en taklist, och de är justerbara i sidled. Vi har en extra som vi hänger på när bordet förlängs. Jäkligt snyggt – och jäkligt praktiskt. Av någon anledning är "praktisk" mitt ledord...



Det bästa:
Både stringbordet, köpt i secondhandbutik, och de två gamla safaristolarna från IKEA har många år på nacken. Dessutom är de oskiljaktiga och måste därför ses som en (1) enhet. Förmodligen är detta mitt favoritstilleben i hemmet och här vänder jag många bokblad.



Det sämsta:
För ett antal år sedan tyckte vi om denna!? Maken gör det kanske delvis fortfarande, men jag vill köra detta industriskelett till soptippen så snart som möjligt. Dessutom hänger den för tillfället i sovrummet, av alla ställen! Vi har den aldrig tänd, och det är nog tur.



Då kvarstår tanken kring vilka tre jag skulle vilja titta in hos. Jag antecknar tre nya aspiranter:

Sara skriver
Mammapappabarn
Du kan kalla mig Anna


Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer:

Borsökna Östergård sa...

Nämen sluta vad snygg den där lampan med röd tygsladd är...blev jobbigt. Vill ha. Måste ha. Kan man hyra dig o du fixar ;D

Anna sa...

Aaa, jag väcker habegär! Ska höra med maken. :o)

RANA sa...

Men HÄRLIGT gumman. Femtiotalsbordet är ju vansinnigt läckert. Och stolarna med. Och gud i himlen vad effektiv du är. Och neeeej, det är inte jämnt. Jag hann ju knappt läsa din utmaning förrän du både andtog och utförde min. *matt* Inte alls jämnt, alltså.

P, R

Sara sa...

Vilken kreativ make. Snyggt blev det dessutom. Kul att få se din läshörna, den säger mig någonting om dig, tror jag...:)

Och tack för utmaningen. Nu MÅSTE jag börja anta dessa utmaningar. Omgående!

Petra sa...

Snygg snyggt med stringbordet och stolen. Förstår att det är ditt favoritstilleben. Men den där lampan, den sämsta, ger mig ruskiga vibbar. Kunde vara något man ser hos tandläkaren eller i en operationssal :-O

Anna sa...

Petra:
Alltså, tack så mycket, lampperspektivet kommer verkigen att underlätta sänggåendet framöver...
:o)

Anonym sa...

Guuuuud vilken snygg stol från IKEA. Avundsjuk! Nu är utmaningen antagen :)

Kajsa sa...

Så snygg, både lampan och din läshörna med bord och fåtölj. Jag har ett liknande bord, med stringben, fast det är en tévagn.

Det där med taklist som gör lamporna justerbara i sidled har jag funderat på länge. Det skulle vara perfekt vid matplatsen i vårt vardagsrum, men hur gör man? Var hittar man listen? Funkar det med vilken lampa som helst, om man bara förlänger sladden? Snälla, berätta mer!