19 maj 2008

Förresten

Grill-glaze. Jag har läst mig till att jag istället för marinad (såvida jag inte har tid att lägga köttet i sådan minst tolv timmar i förväg) ska satsa på torra kryddor före och sedan pensling av glaze när köttet börjar bli färdigt.

Mitt bästa tips på snabbrörd glaze, baserad på ingredienser man ofta har hemma, blir således:

• två delar sweet chili
• en del kinesisk soya (knappt)
• en del chilisås
• en pressad vitlöksklyfta
• ett par droppar Tabasco Chipotle (okej, detta är något du MÅSTE se till att ha hemma över sommaren)

Smaka av och komplettera tills du tycker glazen smakar gott och lagom starkt för dig.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Till min matintresserade bloggvän om du inte redan gjort den. René Voltaires sagolikt goda solros- och tomatpesto:

1 dl solrosfrån
6 soltorkade tomater i olja
6 stora färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 pressad citron
1/2 dl olivolja
1 nypa flingsalt

Mixa alla ingredienser i en mixer. Serveras kall med fördel till grillade grönsaker och kyckling.

Anna sa...

Malin: Wohaa, den lät smaskig. Måste prova!

Borsökna Östergård sa...

Vad är det för speciellt med den där tabascon månne? Måste provas, vi förbrukar en flaska i månaden nämligen... ;D

och Skåne bor du i...visste jag ju!

Anna sa...

Ankie: Chipotle-varianten ger RÖKT chilismak.

Skåne ja... :o(
Annars hade jag gladeligen rusat till Rosendal.

Kajsa sa...

Låter gott! Jag hade inte fattat att det är torra kryddor som gäller, men så är jag ingen grillmästarinna heller. Nu är det dock noterat! Liksom tabasco chipotle, på inköpslistan.