11 september 2008

Febril fanatiker

Farmors – för mig omsydda – festklänning från sextiotalet vädras på terrassen och maken har köpt ny kostym. Matrumsbordet är belamrat med pinaler som ska ner i ännu tomma väskor, och huvudet är redan fullt.

Som toastmadame på min systers bröllop är jag idag lite stirrig, ska erkännas. Mest är jag nervös just över det faktum att jag är stirrig, och inte över själva händelsen. Det är så typiskt mig, för jag har som vanligt råkoll, även om jag tvivlar.

På lördag blir det fest och glam så att det förslår, och på måndag lägger jag nog in mig på kliniken för kontrollfreaks.

Tills dess låter jag orden vila. Men magnifika Malmsten måste ni bara läsa idag! Låt henne blåsa dig i ansiktet med sina tankar. Själv tappade jag andan för en stund.

10 kommentarer:

Fru Kaos blir en kaosmaskin sa...

Tack min kära skåne-vän, för att du hittade det jag behövde läsa idag...

Jag jobbar på laissez-faire, och det går ta mej fan. Kliniken skippar jag, för de senaste dagarnas turbulens har visat mig den rätta kaos-vägen. Och jag går den...

Apropå din roll på lördag, kan jag se dig framför mig, trots att vi aldrig träffats irl, stolt, vacker, och sextiotalscool. Ha en underbar fest, njut och kom snart tillbaka!

Maria sa...

Malmsten var klockren. Den gav mig precis svaret jag sökte efter.

Du kommer att göra succe på bröllopet. Innerst inne vet du att allt löser sig men jag vet, det är så svårt att släppa på kontrollen.

Zäta sa...

Lycka till, lycka till, lycka till!

Du kommer bli den bästa av alla toastmadamer! Det är ju faktiskt en strålande egenskap att vara kontrollmanisk just när man organiserar en bröllopsfest. Och lite stirr i blicken och svett på läppen kan du säkert kamoflera med tårfyllda ögon. Det är helt okej att gråta när som helst när ens syster gifter sig.

Ett tips:
Det sista du gör under vigseln (som jag gissar föregår själva festen), innan utgångsmarchen, är att du blundar några sekunder, andas lungt och ser framför dej hur du strålande, leende, lyckan personifierad, håller välkomstskålen (eller vad det nu är du gör först i ditt uppdrag) och alla ler och strålar tillbaka och tycker att du är världens bästa.
Så brukar jag göra för att inte bli för nervös när jag ska upp och sjunga. Man skulle ju kunna tro att jag som är kristen bad en bön eller två, men icke, jag snabbmediterar och målfokuserar och tänker positiva tankar.

Sara sa...

Lycka till med ditt uppdrag och hoppas det blir en riktigt härlig bröllopsfest. (Kontrollerad sådan!) ;)

RANA sa...

Åh, du med lyskraften, med orden, med värmen och klarheten. Den perfekta toastmastern!

Rana

smultron sa...

Malmsten var mycket inspirerande.

Sara sa...

Hoppas att det blir det absolut finaste bröllopet!

Zäta sa...

Idag har jag en liten aning om var du har dina tankar, men mina tankar är i alla fall hos dig!

Kajsa sa...

Nu är du mitt i den där festen, det där glammet. Och antagligen är det underbart!

Har du adressen till kliniken för kontrollfreaks förresten?

Och Malmsten finner jag inga ord för. Använder ditt: magnifikt!

RANA sa...

Hej fina du. Nu har jag läst. Tusen kramar! Rana