18 december 2008

Energi

I dessa spartider läste jag på vårt elbolags hemsida hur man på olika sätt kan reducera sin elkonsumtion. Det var inga större nyheter, och jag kunde klappa mig redigt på axeln. Däremot hittade jag också dagens bästa citat: Den bäst sparade energin är den icke använda.

Så sant. De orden klipper vi ut och sätter upp på kylen, för de gäller både elektrisk och mental energikonsumtion. I alla fall den överflödiga och negativa.

7 kommentarer:

a n k i e f o n t ä n sa...

Tvättmaskinen går ju hela tiden, men med tre barn så måste den ju det...Fast det var tänkvärda ord. Svåra att leva upp till bara. Även med sin egen energi. Man vill ju så mycket.

Peace in mind sa...

De orden har jag hört Maud Olofsson säga, mycket tänkvärda och totalt främmande för de flesta. Det verkar alltid finnas en ny elpryl att inskaffa...och de där reklambladen från alla hemelektronikkedjor är som hån mot oss som försöker.

Zäta sa...

Det är nog ingen fara med näsan. Bara tecken på att snoret börjar röra på sig.

Håller med om energidränaget. Det gäller att spara den mentala energin till roligheter eller åtminstone till tankeverksamhet som kan resultera i något positivt.

Som till exempel vad man kan använda elefanthud under näsan till...

Var dags glimtarn sa...

Tänkvärda ord. Jag tycker jag släcker lampor hela dagarna, ibland. Men så har jag hört att det är bättre att de får rinna än att tändas och släckas hela tiden. Ren impuls. Attsläcka alltså ;)

RANA sa...

Jag blir lite orolig för din knäppnade och självfräsande näsa, men troligtvis är det bara din stil, klass och grace som gör sig gällande även där.

Hemskt med skalvet. Kan lätt föreställa mig ångesten.

MÅNGA, MÅNGA KRAMAR till min fina vän, och tack för dina kyss-ord.

:-)

/Rana

Sara sa...

Så sant som det var sagt.
Fast jag är dålig på att spara energi. På alla sätt och vis. Tyvärr.

Hanna sa...

Jag ska börja sitta i mörket. Spara på mental konsumtion genom att inte se.