2 februari 2009

Frisk luft och väsentligheter

Jag satt på en filtbeklädd långbänk ute på Systers terrass och stoppade i mig helgrillad karré med tillbehör. Det snöade lätt, sällskapet var fint rödnäst och det var systerdotterns ettårskalas. När gästerna gått hem gick vi in efter fem timmar utomhus; det sprakade från kakelugnen, omslagspappret från alla presenter låg utspritt på golvet och vi hade långkalsongmys i soffan med alkoholstyrkt värme i kopparna och håret på ända.

Så där är det alltid när vi åker till Syster på landet i Småland. Samtliga faktorer som gör livet väsentligt samlas på hög, som en vacker gammal kortlek – komplett, mönsterprydd och lättspelad.

Jag kan enkelt rada upp helgens fina pärlor men är rädd för att ordkrydda sönder dem till klyschor. Det blir ett par bilder istället. Mest på mat. Alltid mat.Idag är maken hemma i influensa, men det är en helt annan historia.

Historien med godispåsen?
Jo... Jag är nog för hård mot mig själv.
Det blir bara patetiskt i längden.

Jag
blir patetisk i längden.

7 kommentarer:

Peace in mind sa...

Härlig helg! Du ska vara snäll mot dig själv, inte är du patetisk, bara influerad av strömningarna i samhället. Inte äta för mycket, inte tappa kontrollen...ja du vet.

Hälsoaspekterna är en annan sak.

Fröken Förgätmigej sa...

Låter som en helg där livet är som bäst! Man måste få njuta av livets goda då och då, UTAN dåligt samvete.

Kram på dig! /L

Sara sa...

Å vad härligt det låter och ser ut. Och hungrig blev jag, sugen på en macka. Men liksom du har jag också patetiska regler för mig själv. Test som jag utsätter mig själv för. Ibland klarar jag dem, ibland inte. Hur ska jag tolka det? :)

Zäta sa...

Det är så gott att höra att du haft det gott.

Hoppas nu bara att maken blir frisk och att ni andrar klarar er undan. Jag tycker ni haft er beskärda del vid det här laget.

Camilla sa...

Så härligt det låter. Njut av sånna stunder. Blir lite avis, eftersom jag knappt varit ute alls på onödigt länge.

Var dags glimtarn sa...

Mmm, jag vill så gärna bli bjuden på middag hos er ;D

Fröet sa...

Jag blir hungrig, sugen på att flytta till landet, sugen på en bebbe nr fyra OCH vill ha choklad i min godispåse ;) Gaffeltruck... jag skrattade högt när jag läste det!