29 mars 2009

Tystar ner

När jag är i balans lagar jag väldigt gärna mat och bakar också frekvent. Därför ställer jag mig tveksam till helgens aktiva mat- och bakhelg, eftersom yin och yang kastar grova glåpord åt varandra inombords. Jag försöker tysta ner dem med kastrullslammer och elvisp.

Korvgryta med kummin och spetskål, 4-6 pers
2 msk olivolja
1-2 spetskålshuvuden
400 g rökt sidfläsk
6 st salsicciakorvar
4 morötter
4 majrovor
6 mindre potatisar
1 msk hel kummin
timjan efter smak
33 cl torr cider
1/2 l hönsbuljong
2 vitlöksklyftor
6 pärllökar
Salt och svarteppar
Stark, grovkorning senap av valfri sort

Skär ner ingredienserna till önskad storlek och lägg i en gryta. Slå på all vätska och låt koka upp på spisen. Låt sedan stå i ugn på 150 grader i cirka 45 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd och drick gärna en god, torr cider till.

Ta vilket brownie-recept som helst, riv över nougat när kakan är varm och strö över kokos, torkade tranbär samt pumpakärnor. (Pimp-tipset har jag fått av min matskickliga väninna E.)

2 kommentarer:

Zäta sa...

Majrovor, känns .... Skånskt på nåt vis ;-))

Anonym sa...

Gott det låter. Smakrikt. Barnvänligt? Fast det beror väl på barnen. Min äldsta gillar mycket smak medan mellnabarnet är rätt kräsen.