16 februari 2010

Indirekt resfeber

Loppan ska till Florida med farmor och farfar. Hon åker på fredag. SeaWorld, MGM Studios, DisneyWorld, hotell med poolsystem. The shit.

Jag försöker vifta bort den resfeber som kommit över mig å hennes vägnar (då hon ingen egen verkar ha) och packar t-tröjor, pass och sandaler. De där sandalerna som var så stora i somras, de borde passa nu. Viker fint, flyttar om i väskan som ska med till andra sidan jorden – på hjul, tätt bakom Loppan. En Loppa på äventyr utan mams och paps.

Farfar har köpt en dagbok åt henne, att rita och skriva ner amerikanska upplevelser i. Jag hoppas den bågnar av minnen vid hemkomsten. Under tiden ska jag lukta på hennes kudde om kvällarna, stirra in i ett tyst sovrum, räkna ner sportlovsdagar men faktiskt också unna henne en paus från falukorv, Bolibompa-frenesi och väckarklocka. En niodagars time out från sina föräldrar är inte fy skam.

Annars? Tja, min bacillfobi når nya toppnoteringar, helt i takt med SMI:s noroviruskurvor. Jag Klorin-torkar handtag, kranar och toaletter med Amanda Jenssen i lurarna och håller tummarna för att Loppan klarar sig fram till avresan. Rätt sorts städning och rätt sorts musik drar ner min puls, så är det bara.

6 kommentarer:

smultron sa...

Wow! Vilken resa, låter som rena drömmen. Heja Loppan! :)

Här är mitt liv sa...

den 12 juli kommer Amanda Jensen till Sövde tillsammans med Lisa Nilsson. Kan nog bli bra.

Trevlig resa Loppan, vilket äventyr!

Maria sa...

En sån farmor och farfar önskar jag till mina barn! istället har vi en egoistisk, lögnaktig, halvalkis. Men ja ja, man får vad man förtjänar eller nåt..

Peace in mind sa...

Underbart. Jag håller alla tummar för att ni håller bacillerna borta.

Förresten har det blivit lite mer comme il faut att nojja över bakterier å sånt?

Anna m V & E sa...

Å vad underbart, jag skulle också vilja åka med!!

Zäta sa...

Får man vara avundsjuk på ett barn?

Sluta nojja, börja skojja!