14 juli 2010

Glassfrossa

Varken Loppan eller Lillebror har hitintills varit speciellt förtjusta i glass. Loppan började glassdemonstrera när hon var fyra, och sa att det gjorde ont i hennes tänder. Juhupp. Loppan är Lillebrors idol, så han har mer eller mindre sympatiserat med hennes överdrift.

Men i denna sommarhetta kommer man liksom inte undan det faktum att glass svalkar för en stund. Båda barnen vill ha mer, och ofta. Äntligen, säger jag, av någon anledning.

Idag valde jag Solero Berry, Loppan en Magnum Strawberry White och Lillebror en Calippo (som för övrigt varar till nästa istid, när han äter den).

3 kommentarer:

Annica sa...

Och i min familj älskar alla glass! Speciellt jag och mannen.

Minst en glass om dagen är ett måste i denna hetta. Igår åt barnen Calippo (som jag fortfarande vill kalla Pop Up) och vi vuxna åt italiensk kulglass.

SeDärJa sa...

Om mina barn fick välja ett endaste födoämne (är glass förresten födoämne? )så skulle det tveklöst bli glass.
Familjens första glassmaskin går varm (varm?) i dagar som dessa.
Hemmagjort jordgubbs-sorbet är en favorit för tillfället.
Kramar från Kalmar

Hanna sa...

Har aldrig hört talas om barn som glasstrejkar förut, mycket inspirerande! Själv har jag blivit mindre och mindre intresserad av glass över åren. Men just när man behöver snabb svalka är det ju helt oslagbart. Snart ska jag starta egen tillverkning också, har jag tänkt. Ska bara...