11 maj 2008

Kvällsvattning

När jag sommartid (de senaste veckornas värme får räknas till denna) står med trädgårdsslangen för att ge våra törstande växter att dricka om kvällen, så inser jag hur extremt rogivande det är att höra dropparna slå mot marken och skvättandet på det tacksamma bladverket. Här sammanfattar jag dagen i skymningsljus och med kvällsljuden nerifrån stan som enda bakgrund.

Ikväll sammanfattade jag gårdagens besök på handelsträdgården, vilket går att småskratta åt lite så här i efterhand: Jag laddade som ett barn inför julafton, och när jag väl stod vid entrégrinden tvingades jag ta några extra andetag. Som om jag stod i fönstret och väntade på tomten. När jag så gick i de grusade gångarna och alla nyvakna plantor tittade upp på mig kom en trädgårdsnörds svårmod över mig: Så många val, så lite tid och så liten plånbok – jag ville köpa dem alla.

Men överväldigandet gick över och jag njöt innerligt. Gruset dammade, solen stekte, jag kisade och fyllde två skottkärror. Inköpen syns i högerspalten. Välsmakande, fräsch lunch i skuggig ensamhet, vid ett avskilt cafébord intill gigantiska jättedaggkåpor och busiga utblommade julrosor gjorde så gott. Det där var ett sinnligt spa i min stil!

Som slutkläm årets stående trädgårdsskämt à la Jensen: Det går alldeles oförskämt fort att köpa plantor och fylla bilen, men det tar orättvist mycket tid att sedermera få dem i jorden!

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

A n k i e F o n t ä n sa...

Busiga utblommade julrosor...träffsäker beskrivning. Låter som ett helande och givande besök. Och så fick man ju lite ideér om vad man kan köpa genom att glutta glana på listan till högre :)

Var dags glimtarn sa...

Din beskrivning sinnligt SPA ska jag inte glömma, underbar beskrivning! Ner med plantorna i jorden nu :)

RANA sa...

Wow. Har kommenterat detta ovan...
/R