16 juli 2008

Sommaralster

Jag är nog "en så'n där bloggare som bara publicerar barnens teckningar hela tiden", som det ibland raljeras över i bloggvärlden. Så klart gör jag det, bland annat. Jag publicerar saker som berör mig, oavsett.

Loppans teckningar berör mig, alltid. Däremot försöker jag dämpa hennes numera flertaliga kalkeringar på min rulle med smörpapper, som går åt som smör i solen (jättefyndigt...). Jag försöker säga att det man skapar själv är värt mer, både för andra och en själv. Men kalkeringen ger henne också hjälp till det egna tecknandet. Hon lär sig mer om perspektiv, djup och vinklar genom att på smörpapper följa redan dragna linjer på motivet undertill.


De stackare som kan sin dvd-Barbie-historia vet att i "Barbie och de 12 dansande prinsessorna" upptäcks magiska, runda golvplattor med blommönster, som det dansas över.


Loppan vill hjälpa till med Lillebrors blöjbyten. Fast vid närmre eftertanke ångrade hon sig. I pratbubblan, som är skriven spegelvänt, ut från munnen, står vad hon tycker om odören.


Och när jag ändå nyss blivit hedersmedlem i klubben för inbördes beundran, så vill jag presentera Lillebrors första, egna alster av vikt: "Katten". Notera vänligen att jag inte dragit slutsatserna själv, vilket man kanske skulle kunna tro. Vi pratade oss igenom denna teckning: "Först ritar vi ett huvud"... "Och så en svans". Lillebror har själv valt uttryck och kroppsdelsplacering.

7 kommentarer:

Hanna sa...

Jag är 28 år, feminist och genusvetare. Och jag faller för prinsessan. Hon dansear som en ballerina. Det vill jag ska vara jag. Ballerinan alltså.´underbar!

RANA sa...

Men skojar du, raljeras det så? ATT det raljeras, vet jag - men ?

Skit i det. Jag lovar: Loppans bilder gillar jag inte för att de är barnsligt gulliga. Nej, de är så SKÖNA att titta på. Jag gillar också kattskrutten av Lillebror.

Kram till dig,
R

RANA sa...

OCH jag håller med Hanna...

*räcker upp handen* Här är en till feminist som vill dansa lätt på tå, på tå, på tå...

(Life of) K sa...

Jag tycker att teckningarna ar fantastiska, och saaa roliga att titta pa, och dina beskrivningar/kommentarer under dem ocksa. Keep it up!!

RANA sa...

Hej igen snygging. Jag är här igen och beundrar detaljrikedomen i Lillebrors blöja. :-D

Petra sa...

Den där bajsteckningen blev jag imponerad av! Säger hon Jerk??
Är det ystaddialekt för Örk? :)

Doc sa...

Vem bryr sig om hur det raljeras? Det är ju inte förbjudet att lägga ut ungarnas teckningar och det är din blogg. Bilderna är störtsköna ju. Jag fick hem en hel hög med teckningar från skolan nu när Skrotan slutade. Jag kanske också borde lägga ut några.