13 oktober 2008

Födelsedagsfesten

Fina väninnan P valde form på sin födelsedagsfest med omsorg: Ett frosseri i snittar och skumpa, himmelsk fiskgryta med läckra vita droppar och bröd att fånga upp solgula såsen med, passionstårta och skratt som varade i evigheter. Och dessutom; barnfritt.

Det var väldigt längesedan vi upplevde en helkväll där precis alla samtalsämnen kunde vridas ur helt och fick chansen att löpa linan ut, och alla skämt eskalera tills magkramp infinner sig. Utan trollungars avbrott. En lyx som hos alla vid bordet lyste ur ögonen.

Vid fyratiden kröp jag lycklig och snurrig till sängs, för en kamp med min kropps numera snigelartade hastighet i alkoholförbränning. I hopp om att vakna på rätt sida om bakfyllan.

Ingen ångest – bara Ipren och ett sparat leende på läpparna.

5 kommentarer:

Zäta sa...

Låter som en riktigt bra helg. Grattis!

Peace in mind sa...

Oh, lycka! Att kunna ventilera och tömma hjärnans alla vindlingar på tankar, utan avbrott är lyx. Bara vara vuxna i vuxet sammanhang, gör det inte att man älskar vardagen mer sedan? De små guldklimparna och deras sällskap...

smultron sa...

Det låter underbart; maten, barnfri kväll, skumpa, samtala, skratt :)


Att krypa tills sängs vid fyra, låter dock helt omöjligt i mina öron. Då vore jag död i flera dagar efteråt ;)

maria sa...

Ventilera utan trollbarnen är härligt och välbehövligt. Farbror Ipren är alltid bra att ha i skåpet, man vet aldrig när han behövs..

RANA sa...

LYX!!! Åååååååååååå, vad jag hajar det. (Mer kaffe och bort med sista huvudvärken..!)

Och du skriver som en gudinna fortfarande, märker jag.

:-)

PoK, Rana