12 juni 2009

Fördel libbsticka

En av fördelarna med mitt arbete är att jag får så många möten med lokala eldsjälar. Efter ett reportage häromdagen kom jag hem med både örtte, fotsalva samt marockansk mynta och libbsticka att plantera ut i drivlådan.

Libbsticka är det nya svarta, mina vänner. Libbsticka är den nykrönta drottningen av smakförhöjare, i dessa tider av glutamat- och smakförstärkardebatter.

Eller så är det bara jag som är nyfrälst.
Det kan vara så enkelt.


En ny kamrat

8 kommentarer:

jenny sa...

Libbsticka? *antecknar*

Visste inte ens att det var en krydda - trodde bara att det var en växt i största allmänhet...! *rodnar åt min egen okunnighet*

Hanna sa...

"Jag har mött libbstickor som tittat mig i ögonen", som allas vår Ernst skulle uttryckt det.

RANA sa...

Du... Jag som prompt vägtat libban i min örtagård. Osäkert varför - kan vara för att den blir så vulgostor och för att Knicke talar sig varm för den. Och fatta. När han säger "jaaa, vi planterar kirskål och libbsticka" så slår jag dövörat till åt allt den karln säger.

"Nya svarta"? Jag har hört att tre är det nya två också.

PUSS till dig. Berätta vad du gör med det där gröna monstret sen.

Och tänk om jag måste tänka om.

:-]

/R

Zäta sa...

Vad smakar den. Namnet låter så... avtändande på något sätt.

Anna sa...

Zäta:
Libbstickan kallas också selleriört – det ger en smakhint.

Läs gärna mer här.

Knicken sa...

Hej du!
Jag är en hemlig Libbstickegillare! Vill ha en i rabatten, men har ännu inte skaffat någon. Men i år ska det bli av!

(Nu såg jag Ranas kommentar! Du får dra av hälften.. ;-)

/ K

smultron sa...

Måste prövas! Har varit nyfiken innan och nu blev jag det ännu mer.

Kajsa sa...

Å, jag måste prova igen. Har bara blivit bjuden på libbsticka i ett sammanhang, och där var den klart överdoserad. Jag ska ge den en andra chans!