15 oktober 2010

Fredagssvammel

Jag hade stora planer för dagen. Mentala planer. Tog en gryningsbild och tänkte att jag nog kunde spara den på näthinnan tills fredag övergick i lördag. Det verkar som om planen grusats en aning, p g a enfaldiga (om du frågar mig), ordbajsande men ack så passionerade Facebook-debattörer (här, offentlig tråd för er som har FB) i abortfrågan (lättstörd, jag?!). Det talas om svart eller vitt; att döda barn/foster och möjligheten att kunna vägra bistå vid/genomföra abort p g a sin religiösa uppfattning. Inga medmänskliga gråzoner får någon betydande plats. Tack och lov för att ståndaktiga och verbala väninnan P gjorde sig hörd och rörde om lite i den beskt smakande grytan.

Så just nu jobbar jag istället på att vända "gödselhögen". Lufta ur och syresätta, för att den nyttiga processen ska kunna fortsätta och utvecklas.

Det där med att vända livets "gödsel" – är förresten inte det en av de hårdaste uppgifterna?

Trevlig helg på er!

3 kommentarer:

Peace in mind sa...

Var den mentala planen långt ifrån att vända gödselstacken? Tycker du verkar ha grym koll på din status...

Anna sa...

Svammel var rubriken...
Jag kände mig nödgad att justera ett par ord, för att förtydliga.

Nej, ursprungsplanen var inte att vända gödsel. :)

smultron sa...

Jag klarade inte av att läsa kommentarerna. Jag vill inte att nåt ska förstöra min dag.

När dom som påstår sig värna om livet kan vara så fruktansvärt okänsliga och uttrycka sig precis hur som helst mot andra ifrågasätter jag deras medmänsklighet. Det blir väldigt motsägelsefullt.