31 oktober 2007

Något nytt

Jag tycker om att beträda nya jaktmarker inom matlagning – prova rätter jag aldrig ätit. Därför hade familjen igår kväll premiär för ugnsstekt falukorv, à la Schulman. Jag tänkte att jag måste våga ta steget.

I ärlighetens namn tyckte jag det var jättegott, det tyckte vi allihopa, och samtliga övriga falukorvsrätter står sig ganska slätt mot denna variant. Jag kände mig dock tvungen att komplettera med något, så jag ansade ett halvt kilo brysselkål, kokte de små sötingarna och serverade med olivolja, pressad citron, timjan och flingsalt.

Falukorv tillagar vi kanske en gång i månaden, mest för att barnen gillar det. Jag blundar för innehållsförteckningen och kastar ner den orangefärgade böjen i kundvagnen. Nästa gång gör jag det med något gladare lynne, men bara något.


Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Här är mitt liv sa...

Jag gillar ugnsbakad falukorv med hemmagjord tomatsås,äpple, senap, lök och ost. Till detta vill jag gärna ha potatismos.

Anna sa...

Berätta gärna mer om den där hemmagjorda tomatsåsen!

Här är mitt liv sa...

Det är Mannens recept som finns i hans hårddisk (hjärnan)

När jag gör tomatsås, gör jag den goda tomatsåsen som finns i boken Under valnötsträdet på s 42. En liten ändring bara, krossade tomater med basilika.